Verblijf op Aarde

  Actualiteiten vindt u hier

Weersverwachting voor vandaag


Laatste wolkenfoto
Klik hier voor meer astronomische gegevens.

Wordt elk uur ververst.

Jan Mulder had gelijk want er is een nieuw bondscoachduo

Hilversum-. Vast staat dat Jan Mulder al jaren kritiek uitoefende op het terugspeelvoetbal van Oranje. Vast staat ook dat  hij elke keer benutte om die kritiek te verharden en toe te spitsen. Vast staat dat Oranje niet slecht speelde tegen TsjechiŽ.

Vast staat ook dat Dick Advocaat de uitblinkende Arjan Robben, waarvoor de Tsjechen het in hun broek deden, wisselde. Oranje ging toen slechter spelen. Het pakte verkeerd uit. Vast staat dat Mulder en allerlei radio en tv-programma's alsmede de schrijvende pers genadeloos naar Advocaat uithaalden vanwege die onverklaarbare wissel. Het was de bekroning van jarenlang stilstaand voetbal, Nederland onwaardig. Vast staat dat Balkenende en Advocaat telefonisch hun gevoelens hebben uitgewisseld. De premier stak hem een riem onder het hart. Zo gaan we in dit land niet met elkaar om. Hij zou zich hoogstpersoonlijk met de zaak gaan bemoeien.
20 juli 2004


U luistert naar Radio 2

 


 


Balkenende haalt er zijn normen en waarden bij

Premier Balkenende ziet in de algemene felle kritiek op Advocaat, reden om zich met name tot Jan Mulder in de Volkskrant te wenden. Nog nimmer eerder vertoond. Maar Balkenende zoekt de publiciteit en is op effectbejag uit. Immers vorig jaar heb ik hem mijn column over waarden en normen (elders op deze site te vinden) opgestuurd. Ik kreeg een e-mailtje dat hij het ontvangen had en er kennis van had genomen. Je moet maar durven om die boodschap te negeren. Daar kon hij weinig publiciteit mee maken.

Copyright 2004 - J.M.J.F.Janssen - Hilversum