Verblijf op Aarde

Menselijke hersenpan
 

 
Niet hierop klikken want dan zul je naar Brabantse muziek moeten luisteren.
 

 

Creativiteit

Het is niet alleen aan mensen voorbehouden om creatief te zijn. Ook in de dierenwereld komt creativiteit voor. Juist in de dierenwereld is creativiteit nodig om te overleven. Deze vorm van creativiteit is voornamelijk biologisch en instinctief bepaald.

Bij de Aardmensen worden creatieve uitingsvormen in belangrijke mate intellectueel bepaald, hoewel dit ook soms instinctief gevoed wordt. De meeste mensen zeggen van zichzelf dat ze niet creatief zijn. Daarmee wordt het gebrek aan kennis zichtbaar. Immers, in potentie is creativiteit bij elk mens aanwezig. Het is er door allerlei knellende kaders, organisatiestructuren en voorschriften uitgestampt. Ontwikkeling van creatieve vermogens heeft in het basisonderwijs geen prioriteit. Alle in kinderen te stoppen energie is gericht op het onderdeel zijn van een economisch systeem, waarin arbeid (een beroep leren) een na te streven doel is.

Van één soort muziek wordt ik bijvoorbeeld helemaal leip: Boogie Woogie. Er zijn een aantal nummers van deze bovenaardse muziek op deze site te beluisteren. Ga er naar toe en geniet ervan.


Zandsculptuur. Almere 2001

© Copyright 2004 - 2006, J.M.J.F. Janssen - Hilversum