Verblijf op Aarde

Menselijke hersenpan
 
 
 
 
 
 
Van boter uit steenkool tot satelliet-navigatie in de auto

IndustriŽle creativiteit is juist nu in deze eeuw zichtbaarder dan ooit tevoren. Stap in uw auto en type de postcode in om vervolgens via satelliet-navigatie naar de gewenste plaats te worden gebracht. Een voorbeeld van creativiteit in de autobranche.
Een andere vorm van creatieve industrialiteit was -en dat weten maar weinigen- toen in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw de toenmalige Nederlandse Staatsmijnen uit steenkool boter wisten te fabriceren in hun chemische industriecomplexen. Bekender is de nylonkous die van synthetische garens zijn gemaakt. Later zijn er producten ontwikkeld voor de farmaceutische industrie.

Vaak stond de wetenschap aan de voet van technische ontwikkelingen zoals de elektrische auto op zonne-energie of de revolutie op het gebied van de gezondheidszorg. Zonder mijn pacemaker was ik er niet meer. En wat moet er niet allemaal vooraf zijn gegaan aan de landing op de maan. Er zijn tegenwoordig generaties die dat hebben van horen zeggen. Maar aan de andere kant zijn er kinderen die denken dat melk die je bij AH koopt van de fabriek komt.(Naar boven)

© Copyright 2004 - 2013 J.M.J.F.Janssen - Hilversum