Verblijf op Aarde

Menselijke hersenpan
 
Werk van Roger Janssen zien? Klik hier.
 
 
 


Rechts vindt u een tiental links naar even zovele vermaarde musea.


 

 

De grootste kunst is op verzoek iets nieuws te maken

Kunst is per definitie een creatieve uitingsvorm van de Aardmens. In vrijheid vormgegeven emoties op doek, in muziek, glas in lood, architectuur en beeldhouwwerken beroeren dagelijks miljoenen liefhebbers. Elke gemeenschap bracht en brengt zijn eigen creatieve talenten voort, waarvan de voortbrengselen in tal van musea en concertpodia te vinden zijn. Gedurende de eeuwen ontwikkelden er zich verschillende stijlen die meerdere kunstvormen beÔnvloedden. Naast de Gothiek, de Romaanse schilderkunst en de Renaissance zijn de Hollandse school en de modernistische Cobra zeer bekende stromingen.

Gebonden kunst (industriŽle vormgeving) omhelsd daarentegen die voortbrengselen, die in opdracht zijn vervuld en binnen bepaalde kaders tot stand zijn gekomen. Daaronder behoren architectonische werken en uiteraard veel reclame-uitingen in de vorm van posters en etiketten. In wezen waren de Paus, Romeinse keizers en de Florentijnse elite opdrachtgevers voor architecten en kunstenaars die de mooiste paleizen, kathedralen en fresco's moesten maken, om te kunnen wedijveren met elke andere heersende macht.

//verander hier de lengte en de hoogte// verander hier de achtergrondkleur// verander hier de tekstkleur// verander hier de kleur bij de mouse-over// verander hier de naam van de link//verander hier de url//verander hier de target // de rest van de onderstaande links, url's en targets ook aanpassen// en op volgorde nummeren, dus volgende wordt alles met een elf !
Een van de eerste en toonaangevende kunstenaars op het gebied van de gebonden
kunst was Alphonse Mucha, die de verpersoonlijking was van de Jugendstil.


(Naar boven)

Sarah Bernard, Mucha

 

© Copyright 2005 - 2006 J.M.J.F. Janssen - Hilversum