Verblijf op Aarde

 

Onderzoek naar de betrok-kenheid van Nederland bij de Irakoorlog en de rol van de PvdA hierin.
 


Over de debatten in de Tweede Kamer inzake de naturalisatie van Ayaan Hirsi Ali heb ik een boek geschreven. Klik op de afbeelding hierboven.

GA NAAR WEBLOG

Politiek als instrument om gemeenschappelijke idealen te verwezenlijken

Heel veel mensen keren zich van de politiek af omdat ze zich door de politiek en de politici in de steek gelaten voelen, terwijl die politiek er nou juist ten behoeve van die mensen en de gemeenschap is. Politiek dient dienstbaar aan de mensen te zijn. Politici dienen het voorbeeld te geven, het zijn de moraalridders van een natie. Maar ze maken er vaak een zooitje van en verspelen het laatste stukje vertrouwen dat mensen nog in hen hebben. Een recent voorbeeld hiervan is het verzoek aan het Gewest Gooi- en Vechtstreek en de Gooise gemeenten om te komen tot de oprichting van huurteams naar het Amsterdamse model. Lees er alles over in het Dossier Rechtshulpverlening op deze site, waar politici en de lokale overheden zich op z'n onvoordeligst tentoonstellen.
Soms zijn politici nogal kort aangebrand als je ze aanspreekt. Of als je ze een e-mail stuurt. Er kunnen daarbij oeverloze misverstanden ontstaan die niet zomaar zijn weg te strijken. 'Wilt u ophouden mij nog langer een e- mail te sturen', vroeg Frans van Osch, raadslid voor de VVD in Hilversum onlangs toen ik hem e-mailde over uitbreiding van deze website over uitgerekend politiek en democratie. Er ont-stond een korte en intensieve uitwisseling die werd doorbroken door ene mijnheer Walter Borgstein, die zich met Frans van Osch kandidaat had laten stellen voor de VVD-lijst van de gemeente Hilversum, maar door zijn dertiende plek niet op de pluche stoelen van Dudok terecht kwam en dus in het afdelings-bestuur zijn draai probeert te vinden. Mijnheer Borgstein ging zich er eens mee bemoeien en wil een einde aan ons e-mail-verkeer. Ik werd ongemerkt zijn politieke buddy. Tussendoor speelt de conclusie van minister Rita Verdonk dat er geen rechtsgevolg tot stand is gekomen bij de aanvraag tot Nederlander in 2002 door Ayaan Hirsi Ali. Het land staat twee dagen te trillen en niemand die ook maar enig vermoeden heeft van het hersenletsel waar Verdonk mee kampt. Plotseling doet er zich een merkwaardige ontwikkeling voor in het e-mailverkeer met mijnheer Borgstein. Hij is naar een advocatenkantoor gestapt dat mij sommeert het 'stalken' (want zo noemt hij dat) inzake Borgstein te staken. Klik op het plaatje voor meer hierover.

(Naar boven)



Ga naar het hol van de leeuw dat de hogeschool van de politiek zou moeten zijn, maar waar mensen zich hebben genesteld die het ene schandaal na het andere veroorzaken  om vervolgens te ontkennen dat er een schandaal is.

Er zijn slechts twee politieke partijen in dit land, die oprecht proberen geloofwaardig zijn en die de kiezers geen rad voor de ogen draaien.


De eerste is de SP (Socialistische Partij) en de andere is GroenLinks.
GROENLINKS
 

 

 

 

 


 

REGELS ZIJN REGELS. EN IK BEN MINISTER.

Copyright 2004-2008  - J.M.J.F.Janssen - Hilversum