Verblijf op Aarde

_____________________________
Element:             water
Eigenschap:
        fundamenteel
Heerser:            de maan
Symbool:           de Kreeft
Benaderwijze:    gevoel
Motto:
                ik voel


_____________________________
Periode                     Beeld
Tweelingen-Kreeft          cusp magie
(22-24 juni[segmnent])
Kreeft I (25 jun-2 jul)       invoelings-                                        vermogen
Kreeft II (3-10 jul)            onconventioneel
Kreeft III (11-18 jul)         overtuiger
Kreeft-Leeuw cusp         schommeling
(19-21 jul [segment])

_____________________________
Stenen en gebruik
Maansteen: houdt het humeur in evenwicht, verlicht maagpijn.
Parel: verzacht verdriet en depressie, ver,mindert eenzaamheid, versterkt het beendergestel.
Peridoot: vergroot het optimisme, geeft innerlijke kracht, weerstaat emotionele instabiliteit

_____________________________
KLeuren
Bleke tinten, crème, wit.
_____________________________
Lichaamsdelen
Borsten, middenrif, maag, huis.
_____________________________
Toonsoorten en muziekstukken
E-klein (Nieuwe wereld symfonie Dvorak; Symfonie nr. 5 Tsjaikovsky; symfonie nr. 1 Sibelius). Es klein (Prelude uit boek I van Das Wohltemperierte Klavier Bach, prelude Chopin, intermezzo Brahms)
_____________________________

Planten

Waterlelies, biezen
_____________________________
Bomen en heesters
Zomersolstitium: heide, ceder, linde. 22 juni - 7 juli; eik. 8 - 22 juli: hulst.
_____________________________
Partnervoorkeur
Vissen, Schorpioen, Waterman
_____________________________

Beroemde Kreeften

Julius Caesar, George Sans, Rembrandt van Rijn, Meryl Streep, Nelson Mandela, Prinses Diana, Jos Brink, Prins Bernhard, Karin Bloemen, Tom Hanks, Marjan Berk, Wim T. Schippers, Tom Cruise, Gustav Mahler, Mercal Proust, Pinchas Zuckerman en Wim Duisnberg.
 

Kreeft
22 juni - 22 juli

Kreeft is het vierde teken van de Zodiak en vertegenwoordigt diepe gevoelens, een beschermende instelling en het huis. Als eerste waterteken symboliseert dit het begin van de volwassenheid, zich installeren in een eigen huis en het verkrijgen van introspectie als een middel om het leven beter te leren begrijpen. Kreeft kan in het bijzonder worden vergeleken met de evolutie en verfijning van de emotionele ervaring van de jonge volwassene. Met name bij het krijgen van een eerste kind komen er sterke, beschermende instincten boven.
Kreeft wordt geregeerd door de Maan en daardoor geassocieerd met met zeer persoonlijke emoties, evenals met de roerselen van het onderbewuste. Dromen vormen een integraal onderdeel van de wereld van de Kreeft. Als men van de zee, waarvan de getijden worden beïnvloed  door de Maan, kan zeggen dat die het universum van de diffuse gevoelens vertegenwoordigt, dan symboliseert Kreeft zelf de kristallisatie van die gevoelens in de mens. Het Kreeftenpantser beschermt een gevoelig innerlijk tegen de buitenwereld. Kreeft kan worden beschouwd als het revolutionaire stadium tussen Tweelingen en Leeuw, waarin luchtige, verbale en veranderlijke energieën worden omgezet in vastliggende, standvastige en oprechte.

De Kreeft als persoonlijkheid
Zoals de Kreeft de vierde levensfase tussen 21 en 28 jaar vertegenwoordigt, zo kan de persoonlijkheid van dit teken worden vergeleken met de ontwikkeling van de jonge volwassene, zie zijn/haar eerste huis inricht, een carrière start en misschien een gezin sticht. Kreeften zijn beschermend en geduldig, al is het een vergissing te denken dat ze passief zijn Als ze iets willen waar ze hun zinnen op gezet hebben kunnen ze behoorlijk agressief zijn, hoewel ze er de voorkeur aan geven geen eisen te stellen en van anderen verwachten dat die hun behoeften, gevoeligheden en wisselende stemmingen aanvoelen. Een sterke gevoelsband is voor een Kreeft van veel meer waarde dan redelijkheid of logica. Evenals voor de jonge volwassene is diezelfde diepe gevoelsband het allerbelangrijkste, net als het vertrouwen in elkaar dat daarvan deel uitmaakt. Kreeften kunnen slecht samenwerken met mensen met wie ze geen persoonlijke band hebben of als daarbij geen sprake is van wederzijds vertrouwen.
Kreeften hebben zo hun eigenaardigheden en zijn zich uitstekend bewust van de manier waarop ze zich van anderen kunnen onderscheiden. Hun talent om zich non-verbaal uit te drukken komt tot uiting in de inrichting van hun huis, met name in de keuken en de slaapkamer. Activiteiten als eten, slapen, seks en affectie of sympathie tonen zijn privé-aangelegenheden, evenals de daarbij behorende regelmaat en bevrediging die nodig zijn om Kreeft psychologische steun te bieden; zonder dat raakt hij/zij snel nerveus en geïrriteerd.
Een rustige avond met vrienden kan soms een bijna extatische ervaring zijn voor onder dit teken geborenen. Daarnaast hebben Kreeften soms de neiging hun eigenaardige trekjes publiek te willen openbaren. Over het algemeen hebben is appreciatie minder belangrijk voor Kreeft als het zich uiten en het zich ergens van bevrijden. Daarnaast zijn Kreeften bijzonder overredend in de privé-sfeer, waar ze ook met hun magie het beste uit de voeten kunnen.
(Naar boven)

© Copyright 2004 - 2007  J.M.J.F.Janssen - Hilversum