Verblijf op Aarde


Bonnie St. Claire is woedend op BNN

Bonje Cornelia Swart, oftewel zangeres Bonnie St. Claire baalt van haar superlage score bij de Nationale IQ Test van TV-zender BNN. De blondine is woest om de uitslag waarbij zij slechts 52 punten behaalde. Het schijnt nog lager te zijn dan een orang-oetang ooit behaalde (75).

 

Op 17 januari 2007 werd zij door haar eigen Telegraaf op de Showpagina gewassen. Die tekent uit haar mond op: "Ik ben nu gedoemd om de rest van mijn leven als 'dat alcoholverslaafde blondje' te worden gezien. Volgens deze uitslag zou ik geestelijk gehandicapt moeten zijn. Maar ja mijn stemkastje deed het niet. Vind je het gek dat ik er zo belabberd vanaf ben gekomen? Ik wil dat BNN dit rechtzet." Ze is razend op BNN omdat volgens haar het stemkastje bij de Nationale IQ Test afgelopen woensdag niet werkte. De vertolkster van onder meer 'Dokter Bernhard' haalde woensdag bij de IQ Test de laagste score ooit. Volgens een woordvoerder van BNN was er niets mis met Bonnies computerkastje. ''Wat we wel konden zien, is dat Bonnie vaak géén antwoord heeft ingevoerd. En te laat antwoord geven, wordt ook als een fout antwoord geteld.''
De woordvoerder legt nog uit dat de enige reden dat Orang Oetan Sandy ooit 75 punten voor een IQ-test scoorde, was omdat ze op álle vragen antwoord had gegeven. Je hebt namelijk een kans van één op vier dat het goed is. Maar als je helemaal nooit drukt, haal je uiteraard die score niet eens. Dan klopt dat lage IQ voor Bonnie wel.
Ze verslaat hiermee zangeres Dancing on Ice-deelneemster Kelly, die de lijst van de laagste scorende BN-ers sinds 2004 aanvoerde met een IQ van 77.
Vijf dagen later laat Bonnie op de voorkant van de Telegraaf weten dat ze een 'contra-expertise' laat verrichten. Ze zou nog lager staan dan een orang oetang. Reden waarom ze zich 'opnieuw wil laten doormeten', zoals ze zelf zegt.

De scores van de andere 'bekende Nederlanders' waren: Viola Holt (89), Armin van Buuren (119), dj Don Diablo (117), Bert van Leeuwen (121), Hugo Metsers III (117) en Chris Tates (119).

© Copyright 2007 J.M.J.F.Janssen - Hilversum