Verblijf op Aarde

Hartplatform / Hart- en vaatziekten

 
 
 

 
Hart en bloedvaten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mensen met "etalagebenen" en mensen die een hartinfarct hebben gehad, zijn als broers en zussen. De verwantschap tussen beide aandoeningen wordt op deze pagina's duidelijk. Voor een deel treft u hier mijn aardse ervaringen met hart en bloedvaten aan, voor een ander deel bevat deze site informatie en voorlichting over ziekten en behandelingen rondom hart en bloedvaten en tenslotte treft u informatie aan over het boek "Voorkom een tweede hartinfarct".

Hart- en vaatziekten zijn de doodsoorzaak nummer ťťn. Naast een zeer gering percentage aan erfelijke aandoeningen is echter de leefwijze van de Aardmens de belangrijkste factor voor het verkrijgen van allerlei hartkwalen en vaataandoeningen. En de ene aandoening is de andere niet.
Een ambulance met een hartpatiŽnt komt aan bij Ziekenhuis Hilversum.
Uit mijn ervaringen en uit de praktijk blijkt dat er nog een prachtig leven is na het hartinfarct. Niettemin is na het hartinfarct waak-zaamheid geboden omdat veel andere kwalen aan het hart of de bloedvaten gerelateerd op de loer liggen.
Naast een verbeterde (en gezondere) leefwijze, zal heel vaak medicatie, en/of hulpmiddelen of ingrepen, nodig zijn om hart en bloedvaten in goede conditie te houden.

(Naar boven)

 

 

 

 

 

 

.Foto links: Kees Boelhouwer, Medische Fotografie Zieken-huis Hilversum.

© Copyright 2005 - 2007  J.M.J.F. Janssen - Hilversum