Verblijf op Aarde
Met de pacemaker op stap

 
 
De gangmaker die mij in leven houdt.
De Renewal Contak 4 RF HE biventriculaire pacemaker van Guidant die op 30 maart 2007 in het UMCU is geimplanteerd
   

De Energen CRT-D pacemaker van Boston Scientific Corpora-tion verving op 2 augustus 2011 in het Flevo Ziekenhuis de oude pacemaker.
Reden: de energie van de oude pacemaker was op.
De oude ging nog geen 4Ĺ jaar mee, terwijl bij deze nieuwe voor 9 jaar fabrieksgarantie wordt gegeven. Bovendien is er geavanceerdere software in aangebracht, hetgeen mij een veilig gevoel geeft.
 


 

Het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg stelde een topzes van de belangrijkste fouten in Nederlandse ziekenhuizen vast. Na de hersteloperatie op het hart werden daarvan maar liefst vijf mijn deel en wel binnen vier ligdagen.


Foto UMCU. Hier is de cardiothoracale chirurg bezig met de hersteloperatie. Duidelijk is te zien hoe mijn linkerarm hoog is weggebonden om ruimte te creŽren voor de flexibele drie buizen die aan mijn linker zijkant naar binnen werden gebracht. Deze foto veroorzaakte veel ophef omdat ik deze gebruikte bij het Medisch Tuchtcollege aangezien de weghanging van mijn arm niet volgens het protocol gebeurde en oorzaak was van een ernstig plexus brachialisleasie waardoor mijn hand en arm verlamd raakte.

Prof.dr. B. Smalhout, voormalig hoofd van de afdeling anesthesio-logie UMCU, schrijft in zijn voorwoord hierover: "De oud-wetenschapsvoorlichter Jacques Janssen doet in Met de pacemaker op stap op meeslepende wijze verslag van de langdurige en moei-zame implantatie van een pacemaker. Janssen geeft de lezer een onthutsende kijk in de medische wereld en de klachtenafhandeling. Hij laat zien hoe (hart)patiŽnten voor zichzelf op kunnen komen en hoe ze met hun angsten om kunnen gaan".

"Hoewel het lijkt alsof het beruchte medische bolwerk, waar patiŽnten niet in konden doordringen geleidelijk aan toegankelijk is geworden, bewijst dit boek van hartpatiŽnt Janssen het tegendeel. Pas als het misgaat worden de tekorten van de huisige medische zorg in volle omvang zichtbaar."

Meer weten over dit boek? Kik hier.


(Naar boven)Het door mij geschreven boek over de implantatie van een pacemaker gevolgd binnen zes maanden door een hersteloperatie op het hart omdat een draad was losgelaten.

Een voorgeschiedenis vanaf een hartinfarct, etalagebenen, suikerziekte en een toenemend ernstig hartfalen maak implantatie van een pacemaker voor de geneesheer tot een logisch gevolg van het voorgaande, maar komt voor de patiŽnt altijd onverwacht en ongelegen.

De uitgever van het boek SWP te Amsterdam heeft het uit de handel gehaald. Binnenkort meer hierover.

 

© Copyright 2009 - 2013  J.M.J.F. Janssen - Hilversum