Verblijf op Aarde

 

Kijk even naar dit koorreisje van het Shantykoor Het Ruime Sop

 
Zelfontplooiing is ultiem vrijheidsideaal

Juist in een wereld waarin jarenlang de nadruk is gelegen op individualisering van de Aardmens is het onbegrijpelijk dat zo weinig nadruk is gelegd op zelfontplooiing of zelfstandige ontwikkeling van de menselijke vermogens. Zelfontplooiing van de mens kan tot uiteenlopende resultaten leiden. Het kan tot vernietiging van de Aarde leiden, maar ook tot een rentmeesterschap waarbij vele nageslachten in vrede kunnen genieten van menselijke intelligentsia en het vruchtbare dat de Aarde hen kan bieden.

Zelfontplooiing heeft te maken met een leven lang leren. Mijn Aardse moeder zei altijd: "Zolang je vingers niet even lang zijn, kun je nog altijd wat bijleren." Klassikaal leren, individueel leren maar met begeleiding, autodidact, ik heb het allemaal gedaan. Het mooiste is toch autodidact. Alles zelf uitvinden en opsporen, het meest attractieve wat een mens eigenlijk kan doen.
En na het leren, weer doorgeven en verspreiden van kennis. Elke dag weer opnieuw, maar niet als het B-type. Want dan zegt het menselijk hart "bekijk het maar", en dan kom je aan de monitor. En daar kan ik over meepraten.
Als je de laatste baan haalt en hem afmaakt kun je aan zelfreflectie toekomen.

(Naar boven)
Deze mooie blonde vrouw heeft slechts een IQ van 52. Een orang oetang haalde ooit meer.


 

Copyright 2005 - 2007  J.M.J.F.Janssen - Hilversum